info@taalklas-barneveld.nl 0646242490

Taalklas leerkracht

Graag wil ik mij aan u voorstellen als groepsleerkracht / taalklascoördinator van Taalklas Barneveld. Mijn naam is Nurcan Aydin en vanaf 5 december 2011 werk ik voor dit project in Barneveld. Ik werk fulltime en geef les in Taalklas 1 en Taalklas 2. Ik woon in Deventer en ons gezin bestaat uit een vader, moeder en 2 volwassen kinderen.

Met mijn eerste baan ben ik begonnen als klasse-assistente op een basisschool in Deventer. Het werken met kinderen is mij zo goed bevallen dat ik op latere leeftijd heb besloten te gaan studeren. In 2003 heb ik mijn PABO behaald. Kinderen hebben mij altijd geïnteresseerd en geïnspireerd. Leren ván en vooral mét elkaar zijn op mijn lijf geschreven. Fouten maken mag en moet zelfs, om te leren hoe het niet moet.

Na het afstuderen ben ik een tijdlang werkzaam geweest bij verschillende scholen als invalleerkracht. Daarna heb ik bij een taalaanbieder gewerkt als taaldocent/inburgeringsconsulent. Dit heb ik 3 jaar lang met plezier gedaan. In die tijd heb ik mijn certificaten Docent NT2 en Docent Alfabetisering behaald. Aangezien ik de laatste jaren veel Syrische kinderen in de klas heb, ontstond bij mij de behoefte om de Arabische taal te ontdekken. In Utrecht heb ik 2 keer een cursus Arabisch gevolgd waarvan ik 2 certificaten heb mogen behalen.

Eigen ervaringen
Ik ben in 1978 als 8-jarige naar Nederland gekomen. In die tijd bestonden er geen taal- of schakelklassen. Ik weet als geen ander hoe het voelt als je niet met je klasgenoten kunt communiceren. Je moet met handen en voeten praten. Daar komt nog bij dat je in een ‘vreemd’ land bent, alles is anders dan wat je in je eigen land gewend was. Een kind reageert emotioneel heel anders op deze verschijnselen dan volwassenen. Deze redenen waren belangrijk genoeg voor mij om in het NT2-wereldje te stappen. De kinderen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, zijn extra kwetsbaar. Ze hebben bescherming, liefde, begrip, aandacht, geduld en heel veel Nederlands nodig. Het één kan niet zonder de ander. Het is mijn missie om te proberen deze kinderen hiervan veelvuldig te voorzien…